Opbrengst braderie donatie voor Jansland

 

2014-09-11 14.24.17

Op zaterdag 6 september werd een braderie gehouden op de parkeerplaats van het woonzorgcentrum Topaz Foreschate. Dit was een initiatief van het woonzorgcentrum met als doel bekendheid onder de wijkbewoners te verkrijgen. Zo kunnen wijkbewoners bijvoorbeeld dagelijks tussen de middag gebruik maken van het restaurant maar ook deelnemen aan diverse activiteiten bij het woonzorgcentrum.

Een dertigtal kramen waren bezet met allerhande artikelen. Er waren muzikanten, een springkussen en een clown om de kinderen te schminken. Daarnaast was er ook nog een loterij. De prijsjes zijn geschonken door een groot aantal winkeliers van Voorschoten.  Een geweldige sfeer en veel gezelligheid waren de reacties die de organisatie terugkreeg.

De opbrengst van de loterij, de winst van de poffertjes en de bloemenopbrengst gaat naar “Theehuis Jansland”. Theehuis Jansland is opgezet door Stichting Jansland, als werkervaringsplaats voor (jong) volwassenen met een autisme spectrum stoornis met een gemiddelde begaafdheid. In het theehuis kunnen deze jongeren kosteloos werkervaring opdoen en worden begeleid door vrijwilligers. Het theehuis wordt regelmatig bezocht door bewoners van Foreschate en het verzorgingstehuis draagt ze een warm hart toe. Door deze donatie wordt het voortbestaan van een bijzonder initiatief gesteund.

Een cheque met een bedrag van € 335,00, werd donderdag 11 september officieel overhandigd door Cocky  van der Helm (vrijwilligster Topaz Foreschate) aan Petra Jansma, oprichtster van Stichting/Theehuis Jansland.

Met veel dank aan de winkeliers van Voorschoten en aan de Bosrand (bloemen geschonken door de Bosrand)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *