Vrijwilligersmarkt

Voorschoten, 14 September 2013,

Op de jaarlijkse Vrijwilligersmarkt in Voorschoten proberen vele organisaties nieuwe vrijwilligers te
werven. Zo’n dag is voor een groot deel afhankelijk van het weer. Helaas was het een heel regenachtige dag, waardoor er veel minder bezoekers waren dan anders en een aantal organisaties besloten hun kraam eerder op te ruimen. Maar weer of geen weer, de vrijwilligers van “Theehuis Jansland” waren niet uit het veld te slaan! We gingen door met een paar doelen voor ogen: vrijwilligers werven en bekendheid geven aan het theehuis. Want nog niet alle voorbijgangers waren bekend met het mooie verhaal daarachter. Huisgebakken lekkers mocht die dag natuurlijk ook niet ontbreken. Voor de kraam werd overheerlijke appelcake uitgedeeld door de vrijwilligers en de leerlingen in de werkkleding van het theehuis. De vrijwilligers waren gekleed in een rode polo met sloof en leerlingen hadden een groene polo met sloof aan. Achter de mooie kraam stonden andere vrijwilligers met een wit T-shirt met het Jansland-logo om informatie te geven. Dat de aanhouder wint, bleek later die dag toen de zon doorbrak. En helemaal toen de jury van de Vrijwilligersmarkt terugkeerde bij de kraam van Jansland. We hadden namelijk de derde prijs voor de mooiste kraam gewonnen! Die kraam is prachtig geworden dankzij het harde werk van vele vrijwilligers en in het bijzonder Alexandra en Willemijn, die veel werk hebben gehad aan de voorbereiding. Het enthousiasme van iedereen en de huisgebakken cake scoorden ook zeker punten! Trots namen we de prijs in ontvangst en tot slot werd er nog een foto gemaakt. Die dag kon niet meer stuk en we zijn tot het einde van de middag doorgegaan. Er hebben zeker zes potentiële vrijwilligers zich ingeschreven. We hopen natuurlijk dat het er binnenkort meer worden.

Iedereen heel erg bedankt voor jullie inzet namens de Stichting Jansland!

SAM_0584

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *